Ugrás a fő tartalomra

Akció az akcióban

Az ármegosztó indulása óta a fejlesztés mellett rengeteg időm szánom arra, hogy amíg nincs meg a kellő méretű közösség, addig tartalommal lássam el az oldalt. Ez több szempontból is hasznos tevékenység, de a leglényegesebb a jelenlegi poszt szempontjából a sok tesztelés. Saját bőrömön tapasztalom, ha valami nyögve-nyelős, valami nem úgy működik ahogy kellene, vagy esetleg javításra szorul.

Na egy ilyen pont volt az is, amikor megosztunk egy akciót, de az akció keretein belül több említésre méltó termék létezik. Mit tegyünk ilyenkor? 

  • Bízzuk rá a poszt létrehozójára, hogy majd szépen kiemeli a kommentekben érkező jobbnál-jobb akciókat?
  • Legyintsünk egyet és mondjuk azt, hogy "mind1, a felhasználók majd kikeresik a kommentek között, ha érdekli őket"?
  • Vagy valami egészen mást?
Ez utóbbit választottuk. Ugyan ilyesmire sehol sem találtunk példát (HotUkDeals, ozBargain, slackDeals és hasonló oldalak ihlették ugye az Ármegosztót), de mégis próbáltunk valami olyat összehozni, ami intuitív, kényelmes használni és így született az akcióban akció ötlete.

Ez egész pontosan azt jelenti, hogy amikor egy olyan akciót hozunk létre, ahol nincs megadva ár (azaz nem konkrét terméket szerepeltetünk), akkor hozzá bárki tud felvenni termék akciót. Egyelőre ez a folyamat a már megszokott akció létrehozó űrlap segítségével történik, ahol a lehető legtöbb adatot megpróbálunk aktualizálni még létrehozás előtt (pl. lejárat, kuponok, elérhetőség, stb.), hogy ennyivel is segítsük az ármegosztónk dolgát. Létrejövetel után az eredeti akció leírása alatt fog megjelenni az akción belüli kedvezményes áru termékek listája.

Ezen bejegyzéseket ugyanúgy meg lehet nyitni mint a normál akciókat, ugyanúgy lehet kommentelni hozzájuk és ugyanúgy lehet szavazni is rájuk. A különbség köztük annyi, hogy ezek nem fognak megjelenni az akciók listájában, csak az akcióra kattintva. Keresőbe írva természetesen fel fog jönni a találat és egyébként adminisztrátor vagy moderátor képes a nyitóképernyőn szerepelő listákba is szerepeltetni őket.

Érzem, hogy néhány ponton még lehetne finomítani a rendszeren és idővel biztosan finomhangoljuk majd. Az biztos, hogy ez megint egy nagy lépés afelé, hogy egy olyan oldallá váljon az Ármegosztó, ami minden kedves látogatónak és tagnak elnyeri majd tetszését.

Előtte:


Utána:

Szívből reméljük, hogy elnyeri majd a tetszésetek!

Megjegyzések