Ugrás a fő tartalomra

Értesítések, apróságok

A héten olyan problémák lettek javítva, ami jobb esetben fel sem fognak tűnni senkinek sem. 

Van egy visszatérő hiba, amivel folyamatosan küzdök. Néha úgy néz ki megjavul, aztán megint elromlik és már a hajam tépem ki tőle. Döntse el, hogy most rossz vagy jó, de ne változtatgassa! :D A bibi akkor jön amúgy elő, amikor SVG típusú képet adunk meg az akciónak. Jónak tűnik minden, de mentésnél valami nem fog stimmelni. Remélhetőleg most már ez is működni fog.

A másik hosszabb ideje húzódó dolog ugyancsak az akció mentésénél okozott problémát: emojik. Ezeket most tűzzel-vassal írtom, de idővel szeretném ha egy beépített emoji listából lehetne majd választani, ha épp arra lenne szükség. Azt látom, hogy mekkora jelentősége van manapság, de én már öreg vagyok ahhoz, hogy 4 emojiban elmeséljek egy teljes Andersen mesét, úgyhogy nézzétek el nekem, ha ez még váratni fog magára ;).

Volt a héten is izgalom. Nem jöttek a notik (értesítések). Por került a gépezetbe és emiatt egyszerűen abbahagyta az Ármegosztó a notik dobálgatását. Ezt a hibát elvileg kiküszöböltük és most már ehhez hasonló problémák nem lesznek (kivéve ha elég hosszú ideig nem látogatjátok az oldalt, mert akkor a technológia jóvoltából a feledés homálya elkerülhetetlen, de erről jobb nem is beszélni, hiszen úgysem fordulhat elő ilyesmi! :D)

A múlt héten bekerült egy új funkció a rendszerbe: akció az akcióban. Igen ám, de amikor a listában szemezgettünk, a kártyákon nem láthattuk, hogy a kártyán belül még csemegézhetnénk, pedig szerintem sok jelentőséggel bír. Na, most már ezt is megjelenítjük és a jobb felső sarokban láthatjátok ha a kártya több akciót rejt magában.
El se tudjátok képzelni milyen nehéz volt a "hogyan jelenítsük meg?" kérdésre válaszolni. Nem vagyok designer, így vagy 30 verziót végigpróbáltunk mire kedves feleségem segítségével kiválasztottuk a nyertest. Nekem az a bajom, hogy lassan annyiféle jel, szín, zászló, stb. van a kártyákon, hogy már külön oktatni kellene mi mit jelent, de eme véleményem szerencsére nem osztja mindenki. :) Bízom bennük, hogy igazuk van és vagyok csak túlságosan kritikus.

Ezen kívül sok-sok apróságot orvosoltunk. A legjobb példa rá egy végtelenül triviális kellemetlenség: az automatikusan kitöltött akció megnevezés néha többször is tartalmazta ugyanazt a szót (pl. egy model szám ott volt a 2., 3. szó után is és a cím végén is). Mostantól elvileg már ilyen nem fog előfordulni.
A másik huncutság, amit élesítettünk, hogy megtiltottuk a saját akcióra szavazást. Igazából nem volt jellemző az ilyesmi, de azért mégis így korrekt, nem? :)

Megjegyzések